Geleceğin market ve fabrikalarında insanlar olmayacak
Bakan Yardımcısı Erdem, Bilim ve Fikir Festivali Ödül Töreni’ne katıldı.Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Bu toplumda birisinin bir fikri olduğunda, yeni bir şey söylemek istediğinde ´icat çıkarma´ diye hep baskı altında tuttuk. Uzun yıllar dünyada her alanda gelişmeler yaşanırken bizler kaderimizle, aslında icat çıkarmanın merkezi, böyle bir kültüre sahip olan Türkiye, uzun bir süre bekledik." dedi.
Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 5. Bilim ve Fikir Festivali Ödül Töreni’nde konuşan Erdem, böyle bir projeyi yürüttükleri için üniversiteye ve katılım sağlayanlara teşekkür etti. Daha önceki yıllarda da bu projeye katılıp destek verdiklerini dile getiren Erdem, "Bu toplumda birisinin bir fikri olduğunda yeni bir şey söylemek istediğinde ´icat çıkarma´ diye hep baskı altında tuttuk ve uzun yıllar dünya her alanda gelişmeler yaşanırken bizler kaderimizle, aslında icat çıkarmanın merkezi, böyle bir kültüre sahip olan Türkiye, uzun bir süre bekledik." diye konuştu.
Erdem, son yıllarda üniversite ve bakanlığın koordineli bir şekilde güzel çalışmalar yürüttüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hafta Antalya´da bilim sanat merkezlerinin benzer bir yarışması vardı. Sivas´ta robot yarışması var. Aynı hafta TÜBİTAK´ın yine benzer bir yarışması vardı. Artık her tarafta gençlerimize bu alan açılıyor ve fikirlerini sunmaları yeni icatlar oluşturmaları üzerine imkânlar veriliyor. Çünkü yaşadığımız dünya bilim, yazılım çağı. Artık insansız süper marketlerden, fabrikalardan bahsediyoruz. Bir CEO geleceğin fabrikalarında insanların olmayacağını söylüyor. Bir tek köpek olacak o da fabrikaya insanları yaklaştırmamak için diyor. O derece insansız bir yaşama gidiliyor. Fakat bu ne demek? Yine bunları kuracak çok değerli beyinler yazılımlar demek. Bu bakımdan gençlerin yazacakları bir programla dünyada öne çıkabilecekleri bir dönemi yaşıyoruz."
Dünyanın en zengin firmalarının yazılım firmaları olduğunu aktaran Erdem, kodlama eğitimini Millî Eğitim´de 4. ve 5. sınıfta mecburi ders, 6. 7. ve 8. sınıflarda ise seçmeli ders yaptıklarını kaydetti. Erdem, teknolojinin her türlü imkânlarını öğrencilere sunduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: "18 milyon öğrenci var. 1 milyon 70 bin öğretmenimiz var. 550 bin öğretmeni son 10 yılda atadık. 500 bine yakın derslik yaptık. Artık kitapları sıralarına konuyor ve okul açıldığında kitap arama derdi yok. Okullarda akıllı tahtalar var. Tablet bilgisayarları dağıtılacak. Hükümetimiz son 15 yıldır ilk bütçeyi artık Millî Eğitim´e veriyor. Bu yılki bütçemiz 150 milyar. Bunu yabancı konuklara söylediğimizde hayret ediyorlar."
Törende daha sonra ilk 3´e giren projelerin ödülleri takdim edildi. Birinciye 6 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verilerken, danışman öğretmenlerin de ödüllendirildiği festivalde birçok projeye de mansiyon ödülü takdim edildi.
Konular
- Türkiye'nin siber güvenlik stratejisi ve eylemleri
- Whatsapp fotoğraflarımızı saklıyor mu?
- MIOPS Akıllı Kamera Tetikleyicisi nedir?
- Geleceğin market ve fabrikalarında insanlar olmayacak
- Robot Sophia Türkiye'de
- Facebook'un yüz tanıma teknolojisi biyometrik bilgileri topluyor mu?
- Uzmanlardan profilime kim baktı tuzağı uyarısı!
- Türkiye'de siber güvenlikte teknolojinin kullanımı nasıl?
- İnternet kullanıcılarının güvenlik endişesi artıyor mu?
- Yapay zeka duygulanabilir mi?
- Teknoloji altyapımız ne oranda ve kime bağımlıyız?
- Google gittiğimiz her yeri biliyor mu?
- A'dan Z'ye cepteki SMS yağmurunda yeni dönemin özeti
- WhatsApp AB'de yaş sınırını 16'ya yükseltti
- Işıkla internete nasıl bağlanılır?
- AB üyesi ülkeler yapay zekaya ne kadar harcama yapıyor?
- Yapay zeka nedir?
- Telefon hatlarında açma-kapama ücretine düzenleme
- Uzmanlardan akıllı cihaz uyarısı
- Erkekler stratejist, kadınlar problem çözücü
- Dijital devrim nasıl olacak?
- Telefonlar için en iyi Antivirüs programları hangileri?
- WhatsApp'ın kurucusu istifa etti
- Facebook çöpçatanlık uygulamasını başlatıyor
- Viber'de bağlantı sorunu düzeldi
- Sosyal medya tacizlerinde en çok kadın ve çocuklar mağdur oluyor
- Blockchain nedir?
- Dolandırıcıların SMS oyununa dikkat!
- Twitter’dan şifrelerinizi değiştirin çağrısı
- Vodafone Cep Lira Şifremi Unuttum! Ne Yapmalıyım?