Teknokentler neden gerekli?
Tekirdağ'da Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Üniversiteler Birliği iş birliğinde düzenlenen "Ar-Ge Teknoloji Projeleri" etkinliğinde, öğrenciler tasarladıkları projeleri tanıttı.
Tekirdağ'da Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Üniversiteler Birliği iş birliğinde "Ar-Ge Teknoloji Projeleri" etkinliği düzenlendi.
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Trakya Üniversitesi (TÜ), Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ve NKÜ'den öğrenciler tasarladıkları projeleri tanıttı.
Etkinlikte konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, kalkınmanın temel yapısının "bilgi alım-satımı" olduğunu söyledi.
Üniversite ile sanayicilerin buluşması gerektiğini vurgulayan Hanlıoğlu, "21. yüzyılda artık dünya ülkeleri, bilgi çağı başladığı için bilgi alan ve bilgi satan ülkeler haline gelecektir. Kalkınmanın temel yapısı budur. Bunun için üniversitelerle sanayicileri buluşturmak lazım. Ama gördüğüm kadarıyla burası en büyük sanayi bölgesi olmasına rağmen 7-8 sanayici var. Halbuki tüm sanayicilerin burada olması lazım. Projeleri üretmek önemli değil, onları hayata geçirmek lazım." diye konuştu.
Beyin göçünü önlemenin teknokentlerle mümkün olduğunu aktaran Hanlıoğlu, şöyle devam etti:
"Amerika'da hangi alanlara elinizi atarsanız atın, o alanın bölüm başkanlarının hepsi Türk. Bu, beyin göçünden kaynaklanıyor. Bunun önüne geçmenin yolu; Ar-Ge çalışmalarını hayata geçirdikten ve sanayiciyle buluşturduktan sonra üniversitelerimizi teknokente doğru götürmek. Teknokent yapıldığı zaman içeriden dışarıya değil, dışarıdan içeriye beyin göçü gerçekleşecektir. Sanayici ve iş adamlarının üniversite ile buluşması sağlanacaktır. Bu yüzden yapılan bu etkinliklerin teknokent çalışmalarına doğru gitmesini istiyorum."
"Etkinlik Trakya'nın gelişmesi açısından çok önemli"
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de etkinliğin Trakya'nın gelişmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
Yaklaşık 6 aydır bu etkinlik için çalıştıklarını anlatan Şahin, şunları kaydetti:
"Bugün burada bir ilki başlattık. İnşallah bu tüm Türkiye'de ve Trakya'da ses getirecek projelerin Ar-Ge'lerin büyük ihracat sağlayacak yeni buluşların önünü açacak bir aktivite. Yaklaşık 6 aydır dört üniversitemiz ile beraber yoğun bir çalışma neticesinde yaklaşık 49 projeyi buraya getirebildik. Onların arasından en başarılı 10 proje sahibi bugün sunum yapacak. Sunum neticesinde de belli ödüller alıp kendi yapmış olduğu bu çalışmaları daha ileriye götürebilmek için yurt dışında veya yurt içinde Ar-Ge çalışmalarına devam edecekler."
Etkinliğe, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Konular
- Türkiye'nin siber güvenlik stratejisi ve eylemleri
- Whatsapp fotoğraflarımızı saklıyor mu?
- MIOPS Akıllı Kamera Tetikleyicisi nedir?
- Geleceğin market ve fabrikalarında insanlar olmayacak
- Robot Sophia Türkiye'de
- Facebook'un yüz tanıma teknolojisi biyometrik bilgileri topluyor mu?
- Uzmanlardan profilime kim baktı tuzağı uyarısı!
- Türkiye'de siber güvenlikte teknolojinin kullanımı nasıl?
- İnternet kullanıcılarının güvenlik endişesi artıyor mu?
- Yapay zeka duygulanabilir mi?
- Teknoloji altyapımız ne oranda ve kime bağımlıyız?
- Google gittiğimiz her yeri biliyor mu?
- A'dan Z'ye cepteki SMS yağmurunda yeni dönemin özeti
- WhatsApp AB'de yaş sınırını 16'ya yükseltti
- Işıkla internete nasıl bağlanılır?
- AB üyesi ülkeler yapay zekaya ne kadar harcama yapıyor?
- Yapay zeka nedir?
- Telefon hatlarında açma-kapama ücretine düzenleme
- Uzmanlardan akıllı cihaz uyarısı
- Erkekler stratejist, kadınlar problem çözücü
- Dijital devrim nasıl olacak?
- Telefonlar için en iyi Antivirüs programları hangileri?
- WhatsApp'ın kurucusu istifa etti
- Facebook çöpçatanlık uygulamasını başlatıyor
- Viber'de bağlantı sorunu düzeldi
- Sosyal medya tacizlerinde en çok kadın ve çocuklar mağdur oluyor
- Blockchain nedir?
- Dolandırıcıların SMS oyununa dikkat!
- Twitter’dan şifrelerinizi değiştirin çağrısı
- Vodafone Cep Lira Şifremi Unuttum! Ne Yapmalıyım?