Türkiye'ye yeni teknoloji merkezi
ODTÜ Teknokent, Türkiye'yi geleceğin teknolojileriyle buluşturma iddiasıyla Ar-Ge ve yazılım teknolojilerine odaklanmış yeni bir ihtisas teknoparkı kuruyor.
Türkiye'nin önemli teknoloji merkezlerinden ODTÜ Teknokent, hayatı kolaylaştıracak teknolojilerin üretileceği, ulusal ve küresel teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapacak Ar-Ge ve yazılım ihtisas teknoparkını hayata geçiriyor.
ODTÜ Teknokent, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Türkiye'yi geleceğin teknolojileriyle buluşturma iddiasıyla yeni bir merkez oluşturuyor.
Ar-Ge ve yazılım teknolojilerine odaklanmış bir ihtisas teknoparkı niteliğindeki Bilisim Inovasyon Merkezi arastırmacı, bilisim profesyoneli, ogrenci ve vatandasların kolay erisebileceği Eskisehir yolunda yer alıyor.
Merkez, ODTU MET Yerleskesi'nde kurulacak. Bu alan Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumunun yanında, ODTU ve ODTU Teknokent'e 3 kilometre, Bilkent Universitesi ve Bilkent Cyberpark'a 8 kilometre, Hacettepe Universitesi ve Hacettepe Teknokent'e ise 9 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Merkez, bu haliyle Ankara'nın yogun arastırma ve gelistirme faaliyetlerinin yurutuldugu, yeni teknolojilerin gelistirildigi, inovasyon potansiyeli yuksek bir bolgesinde faaliyet gösterecek.
Bilisim ve telekomunikasyon sirketlerine toplam 33 bin 500 metrekarelik kapalı alan sunan Bilisim Inovasyon Merkezi'nin yıl sonuna kadar hayata geçirilmesi ve 2018'in ilk çeyreğinde açılması planlanıyor.
Merkezde, temel olarak hayatı kolaylaştıran bilişim teknolojileri geliştirilecek. Buradaki şirketlerin kuresel boyutta yuksek ekonomik katma deger ureteceği sinerji yaratılacak.
Merkezle ayrıca bilim, Ar-Ge ve teknoloji kavramlarının urettigi ve uretebilecegi sonucların kamuoyuyla bulusması saglanacak.
Robot teknolojiler, 5G, Sanayi 4.0, akıllı şehirler
ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, Bilisim Inovasyon Merkezi'nin, bilişim ve telekom alanında en az üniversite mezunu, alanında uzman yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.
Merkezde yürütülecek çalışmalar ve ekonomik hedeflere yönelik bilgiler veren Kızıltaş, şunları kaydetti:
"Bilisim Inovasyon Merkezi'nin hedefini ilk olarak yılda 500 milyon dolarlık yazılım ihracatı olarak belirledik. Genel olarak merkezde bilişim ve inovasyon temelli çalışmalar gerçekleştirilecek. Biraz daha net olmak gerekirse; robot teknolojiler, sanayiye teknoloji geliştirme, 5G/ileri iletişim teknolojileri, bulut çözümleri, büyük veri, nesnelerin interneti, sanayide sayısal dönüşüm (Sanayi 4.0), siber güvenlik, akıllı şehirler başta olmak üzere, odaklı ve özgün çalışmalar gerçekleştirecek bilişim ve telekomünikasyon şirketlerine ev sahipliği yapılacak."
Konular
- Türkiye'nin siber güvenlik stratejisi ve eylemleri
- Whatsapp fotoğraflarımızı saklıyor mu?
- MIOPS Akıllı Kamera Tetikleyicisi nedir?
- Geleceğin market ve fabrikalarında insanlar olmayacak
- Robot Sophia Türkiye'de
- Facebook'un yüz tanıma teknolojisi biyometrik bilgileri topluyor mu?
- Uzmanlardan profilime kim baktı tuzağı uyarısı!
- Türkiye'de siber güvenlikte teknolojinin kullanımı nasıl?
- İnternet kullanıcılarının güvenlik endişesi artıyor mu?
- Yapay zeka duygulanabilir mi?
- Teknoloji altyapımız ne oranda ve kime bağımlıyız?
- Google gittiğimiz her yeri biliyor mu?
- A'dan Z'ye cepteki SMS yağmurunda yeni dönemin özeti
- WhatsApp AB'de yaş sınırını 16'ya yükseltti
- Işıkla internete nasıl bağlanılır?
- AB üyesi ülkeler yapay zekaya ne kadar harcama yapıyor?
- Yapay zeka nedir?
- Telefon hatlarında açma-kapama ücretine düzenleme
- Uzmanlardan akıllı cihaz uyarısı
- Erkekler stratejist, kadınlar problem çözücü
- Dijital devrim nasıl olacak?
- Telefonlar için en iyi Antivirüs programları hangileri?
- WhatsApp'ın kurucusu istifa etti
- Facebook çöpçatanlık uygulamasını başlatıyor
- Viber'de bağlantı sorunu düzeldi
- Sosyal medya tacizlerinde en çok kadın ve çocuklar mağdur oluyor
- Blockchain nedir?
- Dolandırıcıların SMS oyununa dikkat!
- Twitter’dan şifrelerinizi değiştirin çağrısı
- Vodafone Cep Lira Şifremi Unuttum! Ne Yapmalıyım?