Çocukların internette denetimini sağlayan yazılımlar

İnternetin en büyük meraklılarının başında çocuklar geliyor. Mesajlaşma uygulamaları, sosyal ağlar ve e-postalar derken çocukların dijital tehlikelerle karşı karşıya kalması mümkün olabiliyor. Şimdi ise çocukları kontrol eden yazılımlar devrede. Bu yazılımlar, çocukların aramalarını bile dinliyor, kaydediyor.
ARAŞTIRMA şirketi We Are Social ve Hootsuite tarafından yayınlanan rapora göre şu anda Türkiye'de 48 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Başka bir deyişle Türkiye'de yaşayan neredeyse her 2 kişiden biri internet kullanıcısı.
Ve bu internet kullanıcılarının önemli bir kısmı çocuklardan oluşuyor. Çocuklar oyunlar, eğtim veya çizgi film gibi içerikler için internete bağlanıyor. Ancak internette sadece çocuklar için içerikler yok. Basit bir Google aramasında bile çocuklar, birçok tehlikeyle karşı karşıya kalabiliyor. Dolayısıyla bu da ailelerin akıllarının çocuklarda kalmasına neden oluyor. Yazılım şirketleri, internete bağlanan çocukları denetimi için ürünler geliştirmeye devam ediyor. Masaüstü bilgisayarların yanı sıra akıllı telefon gibi mobil cihazlar için geliştilen koruma yöntemleri, bir bakıma çocuklara internette göz kulak oluyor. Hatta aileler, sadece dijital koruma yapmıyorlar, çocukları yazışmalarına, sosyal medya paylaşımlarına veya konuşmalarına da ulaşabiliyor. Kısacası çocukların internette ebeveynlerinden habersiz kuş uçurması bile artık neredeyse imkansız. Biz de buradan yola çıkarak çocuk denetimi sağlayan yazılımları bir araya getirdik.
AKILLI TELEFONDA KAÇIŞ YOK
ÇOCUKLAR, artık bilgisayardan daha çok akıllı telefonlarda vakit geçiriyorlar. Bu da aileler açısından çocukların internetteki kontrolünü zorlaştırıyor. Ailelerin bu sorunu için harekete geçen 'mSpy' adındaki yazılım, iOS veya Android işletim sistemlerinde çocukların tüm hareketlerini ailelere bildiriyor.
Snapchat, WhatsApp, Viber, Skype, Line, Telegram, Tinder, Hangouts, iMessage, Facebook Messenger ve e-posta gibi uygulamaların takibi gerçekleştiriliyor. Buna ek olarak konum sınırlama özelliğiyle çocukların belirlediğiniz alanlardan da uzaklaşması durumunda bildirim gönderme özelliği de mSpy'da dikkat çekiyor. Bundan daha fazla özellik mSpy'ın Premium paketinde yer alıyor.
Aylık 50 TL
FACEBOOK PAYLAŞIMLARI E-POSTADA
Özellikle Facebook söz konusu olunca çocuklar, ailelerini arkadaş olarak eklemek istemiyor. ShareMail.me adındaki yeni platform ise çocukların paylaşımlarını ailelerin e-postalarına direkt olarak gönderiyor. Metin içeriklerinin yanı sıra konum, fotoğraf, video veya .GIF paylaşımlar e-posta olarak iletilenler arasında. Bu sayede aileler de çocuklarının Facebook üzerindeki tüm hareketlerini izleyebiliyor. Ayrıca ShareMail.me, ebevynlere aylık veya haftalık bültenlerle çocuklarının bu süre içinde neler yaptığını da raporluyor.
Aylık 52 TL
ORTAMI BİLE DİNLEYEBİLİRSİNİZ
ÇOCUK takibi için çok ileri düzeyde güvenlik geliştiren şirketler de yer alıyor. 'FlexiSPY' adındaki platform, iOS ve Android işletim sistemlerindeki çocuk takibini gerçekleştiriyor. Görüşme dinleme, görüşme kaydı, arama geçmişi, ortam dinleme, ve ortam dinleme ses kaydı özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca platform, SMS Mesajları, MMS Mesajları, mesaj silme ve e-posta erişimi gibi farklı özelliklere de sahip. FlexiSPY üzerinden WhatsApp, Facebook, Viber, LINE, Skype ve WeChat başta olmak üzere birçok anlık mesajlaşma uygulaması da kontrol edilebiliyor.
Yıllık 1299 TL
ZARARLI İÇERİKLERİ ENGELLİYOR
WINDOWS, Mac ve mobil cihazlarda kullanılabilen Norton Family, zararlı içerikleri filtreleyerek web güvenliğini arttırıyor. Sohbetler ve e-postalar görüntülenebiliyor. Bu sayede çocuğa yaklaşmaya çalışan kötü niyetli kişilere karşı etkili bir önlem sunuyor. Norton Family ile çocukların hangi sitede, ne kadar kaldıklarını öğrenmek de mümkün.
Yıllık 71 TL
HEPSİ BİR ARADA
ANTİVİRÜS konusunda dünyanın öne çıkan şirketlerinden biri olan McAfee, çocukların ebeveyn kontrolü altında olması için yeterli özellikleri 'Internet Security' paketinin içinde yer verdi. Bilgisayar koruma, ev ağı koruması, iOS akıllı telefon, tablet koruma, Sosyal medya koruma gibi özelliklerle donatılan pakette çocukların takibi için gerekli donanım da bulunuyor. İçerik filtreleri, güvenli arama filtreleri, gösterim süresi yönetimi, çocuk etkinlik günlüğü bu özelliklerin başında yer alıyor.
Yıllık 71 TL
KALABALIK AİLELER İÇİN
TREND Micro'nun sunduğu 'Maximum Security' paketi, 5 kişiye kadar desteklemesiyle dikkat çekiyor. Özellikle kalabalık önerilen bir ürün olan Maximum Security, Android, Windows ve Mac işletim sistemlerini destekliyor. Facebook, Google+ ve Twitter'da gizlilik ve güvenlik özelliklerinin de bulunduğu pakette, çocukları çevrimiçi korumak için güçlü ebeveyn denetimleri sağlanıyor. Ayrıca pakette, fotoğraflarınız ve diğer dijital dosyalarınız için 5 GB çevrimiçi depolama özelliğe de yer alıyor.
Yıllık 60 TL
Konular
- Türkiye'nin siber güvenlik stratejisi ve eylemleri
- Whatsapp fotoğraflarımızı saklıyor mu?
- MIOPS Akıllı Kamera Tetikleyicisi nedir?
- Geleceğin market ve fabrikalarında insanlar olmayacak
- Robot Sophia Türkiye'de
- Facebook'un yüz tanıma teknolojisi biyometrik bilgileri topluyor mu?
- Uzmanlardan profilime kim baktı tuzağı uyarısı!
- Türkiye'de siber güvenlikte teknolojinin kullanımı nasıl?
- İnternet kullanıcılarının güvenlik endişesi artıyor mu?
- Yapay zeka duygulanabilir mi?
- Teknoloji altyapımız ne oranda ve kime bağımlıyız?
- Google gittiğimiz her yeri biliyor mu?
- A'dan Z'ye cepteki SMS yağmurunda yeni dönemin özeti
- WhatsApp AB'de yaş sınırını 16'ya yükseltti
- Işıkla internete nasıl bağlanılır?
- AB üyesi ülkeler yapay zekaya ne kadar harcama yapıyor?
- Yapay zeka nedir?
- Telefon hatlarında açma-kapama ücretine düzenleme
- Uzmanlardan akıllı cihaz uyarısı
- Erkekler stratejist, kadınlar problem çözücü
- Dijital devrim nasıl olacak?
- Telefonlar için en iyi Antivirüs programları hangileri?
- WhatsApp'ın kurucusu istifa etti
- Facebook çöpçatanlık uygulamasını başlatıyor
- Viber'de bağlantı sorunu düzeldi
- Sosyal medya tacizlerinde en çok kadın ve çocuklar mağdur oluyor
- Blockchain nedir?
- Dolandırıcıların SMS oyununa dikkat!
- Twitter’dan şifrelerinizi değiştirin çağrısı
- Vodafone Cep Lira Şifremi Unuttum! Ne Yapmalıyım?